30-10-2006

Tři sestryTři sestry Letošní dvanáctý ročník Pražského divadelního festivalu německého jazyka se koná od 8. do 18. listopadu pod heslem "Sena a probuzení "uskuteční již po jedenácté. Na sedmi pražských divadelních scénách se představí dvanáct divadelních inscenací, tři z nich jsou věnovány především dětským divákům. V tomto roce se divákům představí divadelní soubory Münchner Kammerspiele, Schauspiel Hannover, Rimini Protokoll a další význačné soubory z německy mluvících zemí.

KapitálKapitál Jako již tradičně je i letos součástí programu představení oceněné cenou Max, která je každoročně udělována nejlepší inscenaci původního německy psaného textu, která vznikla na území Česka během uplynulé sezóny. Letošním vítězem se stala inscenace Thomase Bernarda "Světanápravce", kterou v režii Dušana D. Pařízka nastudovalo Pražské komorní divalo.

Pražský divadelní festival se poprvé uskutečnil v roce 1996 s cílem navázat na přerušenou tradici soužití a vzájemného obohacování české, německé a židovské kultury.

Radio Praha Vás o nejdůležitějších událostech a novinkách festivalu bude informovat.

Foto: www.theater.cz


Královská cesta kolem světaKrálovská cesta kolem světa SvětanápravceSvětanápravce Víra, naděje, láskaVíra, naděje, láska