Vysílání Českého rozhlasu do zahraničí
18-1-2021, 20:01 UTC
Fotogalerie: velikonoční zvyky a pokrmy
Koledování na Moravě
Koledování na Moravě
Řehtačka. Zvuk řehtaček a klapaček nahrazoval na Zelený čtvrtek a Velký pátek zvonění zvonů.
Velikonoční nádivka, tzv. hlavička nebo sekanice. Typické jarní velikonoční jídlo z krupice, vajec, uzeného a jarních bylin.
Mazanec
Mazanec
Pučálka - osmažený naklíčený hrách. Dřívější velikonoční pokrm. Jedl se teplý i studený, na slano nebo s medem.
Ptáčci se pekli na Květnou neděli a vítal se jimi příchod jara.
Ptáčci
Karásky neboli jidáše představují podle lidové pověry provaz, na kterém se oběsil Jidáš.
Jidáše
Jidáše
Pečená "velikonoční vajíčka"
Velikonoční výzdoba
Panenky z kukuřičného šustí
Velikonoční výzdoba
Velikonoční výzdoba
Velikonoční výzdoba
Velikonoční výzdoba
Velikonoční výzdoba
Velikonoční výzdoba
Velikonoční výzdoba
Český rozhlas 7 - Radio Praha, Vinohradská 12, 120 99 Praha 2, Česká Republika tel: +420-2-2155 2921–7, fax: +420-2-2155 2903
©
Copyright
1996-2021 Radio Prague, All Rights Reserved
E-mail:
cr@radio.cz